Blogg

HBGM-bloggen!

Hej och välkommen till HBGM-bloggen! Här skriver vi om spännande, matnyttiga, roliga och lite lagom nördiga ämnen, som vi hoppas ska inspirera och hjälpa dig på din resa mot HBGM 2024. Dessutom får du ta del av det senaste från oss på HBGM. Trevlig läsning!

Kategorier

Senaste blogginläggen

Nyheter

Vi har satt ett maxtak!

Löparboomen är här och för att kunna behålla vår höga kvalité på evenemanget och den familjära stämningen har vi satt ett maxtak på antalet deltagare på årets HBGM. Läs mer här!

Uppdaterad: 2024-05-14

Nyheter

Anmälan öppen till sommarens festligaste lopp!

Nu har vi äntligen öppnat anmälan till sommarens festligaste lopp – MIO Helsingborg Night Run! Spektaklet går den 14 juni och du är härmed bjuden på festen. Läs mer här!

Uppdaterad: 2024-03-20

Nyheter

Vinn tre par skor från vår huvudpartner HOKA!

Nu är det dags för ännu en galen tävling och denna gången tillsammans med våra grymma vänner på HOKA. Klart du vill vinna hela tre par löparskor och det har du just nu möjlighet att göra. Läs mer här om just du blir den lycklige vinnaren!

Uppdaterad: 2024-03-15

HBGM Stories

Möt Romans – killen som reser världen runt för att springa Marathon!

Romans Sroms har sprungit 104 maraton i 41 olika länder. 26 av loppen har han sprungit som Pacer. 2022 sprang han Helsingborg Marathon för första gången, och den 7 september kommer han tillbaka för att springa sitt tredje Helsingborg Marathon. Läs mer om Romans, vad som driver honom till att springa maraton efter maraton och varför han återkommer till just Helsingborg Marathon år efter år här!

Uppdaterad: 2024-03-13

Nyheter

HBGM firar 10 år med ny bana! 

Med tio år sedan start och ett växande antal löpare för varje ny upplaga av Helsingborg Marathon tar vi nu ett nytt helhetsgrepp över bansträckningen på både Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon. Läs mer om banförändringarna här!

Uppdaterad: 2024-02-14

Träning och nutrition

Hejdå kramp! 

Det börjar som en obehaglig känsla som växer, växer och växer och tillslut tar över helt. Frustration! Irritation! Panik! Ja, du gissade rätt. Vi pratar såklart om kramp. Få saker är så irriterande än känslan av krampen som smyger sig på under ett långpass eller ett lopp du tränat länge för. Men vad är det egentligen som orsakar krampen, och hur kan man förebygga den? Det har vi försökt reda ut här!

Uppdaterad: 2024-02-13

Träning och nutrition

Casta tipsar – så skippar du prestationsångest och jämförelse!

Jämför du dig med precis alla andra? Är du rädd för att misslyckas? Lägger du ditt värde i dina prestationer? Missar du vikten i balans och återhämtning, och drar på dig skador? Då kanske det är dags att tänka om! Madelen Casta, löpcoach, hälso- och livsstipsterapeut och Lic. kostrådgivare bjuder här på sina 3 absolut bästa tips för att komma runt dessa dumma tankar, som så ofta sätter käppar i hjulet och förstör glädjen i träningen. Håll till godo!

Uppdaterad: 2024-01-16

Nyheter

Elmina Saksi springer Helsingborg Marathon 2024!

Den 7 september står den högst dedikerade löparen Elmina Saksi på startlinjen för att springa Helsingborg Marathon, ett lopp hon velat springa länge. Läs mer om hennes löpning och tankar kring att springa Helsingborg Marathon här!

Uppdaterad: 2024-01-11