Blogg

HBGM-bloggen!

Hej och välkommen till HBGM-bloggen! Här skriver vi om spännande, matnyttiga, roliga och lite lagom nördiga ämnen, som vi hoppas ska inspirera och hjälpa dig på din resa mot HBGM 2023. Dessutom får du ta del av det senaste från oss på HBGM. Trevlig läsning!

Kategorier

Senaste blogginläggen

Träning & nutrition

Mustafa Mohammed springer HOKA Helsingborg Half Marathon!

Den 2 september kommer löparlegenden Mustafa ”Musse” Mohammed till Helsingborg för att springa HOKA Helsingborg Half Marathon för första gången. Vi har snackat med honom och tagit pulsen inför loppet. Hur tränar han? Vad har han för tips? Vad ser han mest fram emot? Läs intervjun med Musse här!

Uppdaterad: 2023-08-08

Nyheter

HBGM – A World Ranking Competition! 

Idag är vi så glada att berätta att Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon blivit godkända av World Athletics till A World Ranking Competition! Läs mer om vad detta betyder här!

Uppdaterad: 2023-08-02

HBGM Stories

Oscar Wester byter laggen mot löpardojor!

Oscar Wester från Täby i Stockholm har ingått i det svenska freeskilandslaget i över 10 år men har i år tvingats ta det tuffa beslutet att lägga av med sin elitkarriär i skidåkning på grund av en segdragen knäskada. Nu byter han ut laggen mot löpardojor och ställer sig på startlinjen på Helsingborg Marathon den 2 september.
Läs hela storyn här!
Uppdaterad: 2023-07-26

Träning & nutrition

Löplabbet HBGM Pacer Hanna Hagrenius tipsar – favoritpass mot halvmaran!

Här kommer en hälsning från vår grymma Löplabbet HBGM Pacer Hanna, som i år kommer hjälpa alla de som vill springa HOKA Helsingborg Half Marathon på 2:00 att klara sitt mål, och stötta, peppa och heja steg för steg! Håll till godo!
Läs om hela passet här!
Uppdaterad: 2023-07-04

Träning & nutrition

Joanna Swicas 3 bästa tips mot halvmaran
Den 2 september kommer hälso-och löpcoachen, entreprenören och författaren Joanna Swica och springer HOKA Helsingborg Half Marathon – och idag delar hon med sig av sina bästa tips och tricks till alla ni som ska springa ert allra första halvmaraton. Håll till godo!
Läs om hela passet här!
Uppdaterad: 2023-06-14

Nyheter

MIO-spurten – tävling i tävlingen!
Tillsammans med vår huvudpartner MIO kan vi idag presentera vår tävling i tävlingen – MIO-spurten. Vem är HBGMs absolut vassaste avslutade. Tävla mot dig själv, dina kompisar eller mot alla!
Läs om hela nyheten här!
Uppdaterad: 2023-06-08

Träning & nutrition

Vägen mot HBGM – Backe 90/60/30
Denna veckan bjuder vi på ett kul, snabbt och svettigt backpass som du kan köra i din träning mot HBGM.
Detta pass handlar om att springa snabbare och snabbare och samtidigt kortare och kortare sträcka.⁠
Läs om hela passet här!
Uppdaterad: 2023-05-27

Ambassadörer

Säg hej till GC gruppen – HBGMs första företagsambassadörer!
GC gruppen är ett av Skånes ledande el-och installationsbolag, med över 100 anställda. De är marknadsledande inom nyproduktion av flerfamiljshus, och är dessutom både hållbarhetsfantaster och friskvårdsförespråkare. Genom ökat friskvårdsbidrag, roliga friskvårdsaktiviteter och eget gym i sina lokaler uppmuntrar de sina anställda till mer rörelse i vardagen – och vet ni vad? Nu har de även blivit ambassadörer för HBGM
Läs hela reportaget här!
Uppdaterad: 2023-05-17

HBGM Stories

Möt Jesper Lundberg – Dalmasen som satsar helhjärtat på löpningen!
Den 3 september 2022 sprang han hem en solklar vinst på Helsingborg Marathon på tiden 2:29:21 – ett lopp han inte ens hade tänkt springa. Den 16 april 2023 sprang han i mål på Rotterdam Marathon på den otroliga tiden 2:14:53. Möt Jesper Lundberg, den 33-åriga dalmasen som springer för att han tycker det är kul, för att han mår bra av det och för att se hur bra han kan bli.
Läs hela storyn här!
Uppdaterad: 2023-05-10