Ellas hjältar

Bli en hjälte för ett barn!

Nu kan du bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med er, våra löpare och ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon eller HBGM Stafett har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Ellas hjältar. Du kan även ge en gåva direkt i vår HBGM-shop. Alla pengar går oavkortat till Ellas hjältar och vårt gemensamma projekt som du kan läsa om här nedan. Tillsammans förverkligar vi drömmar!

geengava2

Tillsammans kan vi förändra Aarons liv

Superkillen Aaron bor i Gävle tillsammans med mamma Amelie, Pappa Kim och lillebror Matheo. Han älskar att vara utomhus, att busa och leka på badhuset. Aaron föddes den 27 december 2017, och när han bara var fem veckor gammal kastades han och familjen in i en sjukhuscirkus som varade i 1,5 år. Efter många och långa utredningar fick Aaron tillslut diagnosen Jouberts syndrom, en sällsynt sjukdom som innebär förändringar på lillhjärnan – vilket medför stora balans- och kordinationsstörningar och låg muskeltonus. Aaron har dessutom autism nivå 3, är ickeverbal och rullstolsburen. Med andra ord har Aaron haft en tuff start på livet, och fått kämpa extra hårt. Men vilken kämpe han är!

– Vi kan inte ens med ord beskriva vår tacksamhet för denna insamling! Tidigare hade Aaron en trehjuling med bålstöd som var en stor favorit. Men nu har han vuxit ur den, och det är dags för en anpassad cykel. Men då vår region inte förskriver några sådana hjälpmedel kommer vi behöva köpa den privat, och det kostar en hel del… Så att få chansen att ge Aaron en insamling är så fantastiskt stort för oss!  En Racerunner skulle hjälpa Aaron till starkare benmuskler, för att få chansen till att börja gå. Vi är så glada att Ellas Hjältar och Helsingborg Marathon gör Aarons dröm om en egen Racerunner till verklighet!

Tillsammans ger vi Aaron en Racerunner!

Aaron och hans föräldrars dröm är att han ska få en egen Racerunner. Nu ska vi tillsammans samla in pengar till denna. En Racerunner kostar 40 000 kr och när du anmäler dig till något av våra lopp under HBGM 2023 kan du i samband med anmälan skänka pengar som går oavkortat till Aarons Racerunner. Är du redan anmäld kan du skänka en gåva genom vår shop (klicka på knappen nedan). Även dessa pengar går självklart oavkortat till Aarons Racerunner.

När vi lyckats samla in alla pengarna till Aaron kommer vi starta ett nytt projekt tillsammans med Ellas hjältar, och samla in pengar till ett annat barn.

Insamlat hittills till Aaron

30773SEK

Ellas hjältar rycker in för barn som har det svårt

Catja och hennes dotter Ella har alltid stått varandra nära och lyckan var stor när det var dags för lillasyster att göra entré. Men ingenting blev som planerat. Förlossningen blev dramatisk, Catja höll på att förlora livet och skadorna hon fick var bestående. Idén om Ellas hjältar föddes när de såg ett tv-program om barn som hade det svårt. Ella var som uppslukad.

– Jag tänkte att vi kanske kunde läka, genom att hjälpa andra, säger Catja, initiativtagare till Ellas hjältar.

Ellas hjältar grundades 2016 utav Catja Karlberg då hon drabbades utav en allvarlig förlossningsolycka som förändrade hennes liv helt. Än idag lever hon med svåra smärtor efter komplikationerna och med en stomipåse. Catja vårdades länge hemma, under denna tiden var hennes första dotter Ella väldigt rädd, hon skapade även en rädsla över att finnas vid Catjas sida då hon inte kände igen sin mamma längre. För att vinna tillbaka sin dotters närhet valde dom att samla ihop pengar för att träffa ett annat drabbat barn. Redan vid första mötet började Ella närma sig Catja igen. Familjen fortsatte därför hjälpa fler barn och det var här Ellas hjältar föddes.

Barnen och familjerna kan ha drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld. Kanske är det en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i samhällets system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett normalt liv – även här rycker vi in. Att som företag bidra med pengar är ett enkelt sätt att göra något gott för någon annan.

– Jag får ofta höra från våra givare att de känner sig som en del av en familj – Ellas hjältar. Att bidra till stiftelsen är inte bara bra för företagets varumärke, utan ger också en härlig gemenskap. Det känns bra i hjärtat att ge, säger Catja.

Om Ellas hjältar

Ellas hjältar startades som en ideell insamling till enstaka familjer grundaren Catja fick kontakt med via internet. Idag är verksamheten en stiftelse. Allt är transparant, som givare ska du veta exakt vad pengarna används till. Fokus ligger på att vara personlig och bygga upp en relation med familjen, lyssna till deras historia, svara på frågor och vara en stöttande part före, under och efter de fått sin önskan uppfylld. Det är det som skiljer Ellas hjältar från många andra hjälporganisationer.

De som får ta del av stöd från stiftelsen kan vara familjer som drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld, kanske en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i vårt system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett så normalt liv som möjligt – även här rycker Ellas hjältar in.

Ellas hjältar samlar in pengar till specifika ärenden via bidrag, evenemang och liknade. De sätter upp ett tydligt mål på en summa som täcker den önskning ärendet handlar om. Denna information kan du som givare ta del av via deras sidor. Blir det pengar över när de hjälpt ett barn går dessa oavsett summa vidare till kommande barn på Ellas hjältar. Denna information får alla föräldrar ta del av och godkänna innan de lägger upp ett ärende på hemsidan.