Ellas hjältar

Bli en hjälte för ett barn!

Nu kan du bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med er, våra löpare och ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon eller HBGM Stafett har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Ellas hjältar. Du kan även ge en gåva direkt i vår HBGM-shop. Alla pengar går oavkortat till Ellas hjältar och vårt gemensamma projekt som du kan läsa om här nedan. Tillsammans förverkligar vi drömmar!

geengava2

Tillsammans kan vi förändra Frans liv

Frans är en glad och sportig 8-åring, som bor i Malmö tillsammans med sin familj. Han älskar att spela fotboll, träna bordtennis, spela tv-spel och komma ut på löparrundor tillsammans med Glädjeknuff, där han får uppleva både farten och omgivningen från den specialgjorda löparvagnen. När Frans var 16 månader gammal fick han och hans familj beskedet att Frans har en CP-skada. Ett besked som skulle komma att förändra deras liv. Cp-skadan, som tros ha uppstått på grund av syrebrist i fosterstadiet, har inneburit att Frans varit rullstolsburen sedan han var 1,5 år gammal. Rullstolen har helt enkelt varit hans primära sätt att förflytta sig på, vilket innebär att hans ben är passiva, och därför inte har den muskulatur som de hade haft om han kunnat gå själv.

– Trots att Frans är mycket aktiv i vardagen så är hans ben oftast passiva. Han kan röra dem, och gå någon meter med hjälp av rullator – men med en Racerunner skulle Frans kunna komma mer i rörelse med benen, och på så sätt öka både sin muskelstyrka, blodcirkulation och kondition. Hela hans kropp skulle helt enkelt så må bra av rörelserna en Racerunner ger möjlighet till, och tack vare Ellas Hjältar och Helsingborg Marathon kan Frans dröm om en egen Racerunner bli till verklighet!

 

Tillsammans ger vi Frans en Racerunner!

Frans och hans föräldrars dröm är att han ska få en egen Racerunner. Nu ska vi tillsammans samla in pengar till denna. En Racerunner kostar 40 000 kr och när du anmäler dig till något av våra lopp under HBGM 2024 kan du i samband med anmälan skänka pengar som går oavkortat till Frans Racerunner. Är du redan anmäld kan du skänka en gåva genom vår shop (klicka på knappen nedan). Även dessa pengar går självklart oavkortat till Frans Racerunner.

När vi lyckats samla in alla pengarna till Frans kommer vi starta ett nytt projekt tillsammans med Ellas hjältar, och samla in pengar till ett annat barn.

Insamlat hittills till Frans

36225SEK

Tidigare insamlingar

2023 samlade vi in pengar till superhjälten Aaron – en 6-åring kille som föddes med den sällsynta sjukdomen Jouberts syndrom, som innebär att han har förändringar på lillhjärnan. Detta medför stora balans-och kordinationsstörningar och låg muskeltonus. Aaron har dessutom autism nivå 3, är ickeverbal och rullstolsburen. Med andra ord har Aaron haft en tuff start på livet, och fått kämpa extra hårt. Men vilken kämpe han är!⁠ ⁠ Aaron och hans familjs stora dröm var att Aaron skulle få en egen RaceRunner, som skulle kunna hjälpa honom att träna upp sina benmuskler, så att han så småningom ska kunna få chansen att lära sig gå. Och tack vare alla fantastiska människor som skänkte pengar i vår insamling tillsammans med Ellas Hjältar, och en otrolig insats av Stephan Wilson som samlade in pengar för varje meter han lyckades hålla ledningen på HOKA Helsingborg Half Marathon, har nu Aarons dröm blivit verklighet! Aarons mamma beskriver lyckan de kände när de fick veta att insamlingen gått i mål, och att drömmen skulle bli sann. “Vi blev så obeskrivligt glada över att Aaron skulle få en egen racerunner! Jag blev också så chockad och glad när Stephan Wilson ringde mig för att berätta om hans insats till insamlingen! Racerunnern han komma lagom till första snön, men vi längtar så till våren så Aaron kan använda den mer! Tusen tack till alla inblandade!!”

Om Ellas hjältar

Ellas hjältar startades som en ideell insamling till enstaka familjer grundaren Catja fick kontakt med via internet. Idag är verksamheten en stiftelse. Allt är transparant, som givare ska du veta exakt vad pengarna används till. Fokus ligger på att vara personlig och bygga upp en relation med familjen, lyssna till deras historia, svara på frågor och vara en stöttande part före, under och efter de fått sin önskan uppfylld. Det är det som skiljer Ellas hjältar från många andra hjälporganisationer.

De som får ta del av stöd från stiftelsen kan vara familjer som drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld, kanske en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i vårt system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett så normalt liv som möjligt – även här rycker Ellas hjältar in.

Ellas hjältar samlar in pengar till specifika ärenden via bidrag, evenemang och liknade. De sätter upp ett tydligt mål på en summa som täcker den önskning ärendet handlar om. Denna information kan du som givare ta del av via deras sidor. Blir det pengar över när de hjälpt ett barn går dessa oavsett summa vidare till kommande barn på Ellas hjältar. Denna information får alla föräldrar ta del av och godkänna innan de lägger upp ett ärende på hemsidan.

Ellas hjältar rycker in för barn som har det svårt

Catja och hennes dotter Ella har alltid stått varandra nära och lyckan var stor när det var dags för lillasyster att göra entré. Men ingenting blev som planerat. Förlossningen blev dramatisk, Catja höll på att förlora livet och skadorna hon fick var bestående. Idén om Ellas hjältar föddes när de såg ett tv-program om barn som hade det svårt. Ella var som uppslukad.

– Jag tänkte att vi kanske kunde läka, genom att hjälpa andra, säger Catja, initiativtagare till Ellas hjältar.

Ellas hjältar grundades 2016 utav Catja Karlberg då hon drabbades utav en allvarlig förlossningsolycka som förändrade hennes liv helt. Än idag lever hon med svåra smärtor efter komplikationerna och med en stomipåse. Catja vårdades länge hemma, under denna tiden var hennes första dotter Ella väldigt rädd, hon skapade även en rädsla över att finnas vid Catjas sida då hon inte kände igen sin mamma längre. För att vinna tillbaka sin dotters närhet valde dom att samla ihop pengar för att träffa ett annat drabbat barn. Redan vid första mötet började Ella närma sig Catja igen. Familjen fortsatte därför hjälpa fler barn och det var här Ellas hjältar föddes.

Barnen och familjerna kan ha drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld. Kanske är det en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i samhällets system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett normalt liv – även här rycker vi in. Att som företag bidra med pengar är ett enkelt sätt att göra något gott för någon annan.

– Jag får ofta höra från våra givare att de känner sig som en del av en familj – Ellas hjältar. Att bidra till stiftelsen är inte bara bra för företagets varumärke, utan ger också en härlig gemenskap. Det känns bra i hjärtat att ge, säger Catja.