Ellas hjältar

Bli en hjälte för ett barn!

Nu kan du bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med er, våra löpare och ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till Helsingborg Marathon, Helsingborg Halvmaraton eller HBGM Stafett har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Ellas hjältar. Du kan även ge en gåva direkt i vår HBGM-shop. Alla pengar går oavkortat till Ellas hjältar och vårt gemensamma projekt som du kan läsa om här nedan. Tillsammans förverkligar vi drömmar!

Tillsammans kan vi förändra Elliots liv

– Om Elliot skulle få en Racerunner skulle det för honom betyda frihet. Ett sätt att ta sig fram och vara delaktig på ett sätt han inte kan idag. Elliot fick prova en för första gången för två år sedan. Efter bara två steg insåg han att han själv kunde bestämma vart han skulle ta vägen och då spred sig ett leende över hela hans ansikte.

– Som mamma och pappa till Elliot skulle det lyfta en stor börda från våra axlar. En Racerunner har länge varit en önskan för oss alla. Att få se Elliot leka med sin bror på ett självständigt sätt utan våra händer till hjälp. Och att veta att hans kropp på ett sunt sätt är i rörelse. Som föräldrar vill vi inget hellre än att Elliot ska känna sig inkluderad, stark och lycklig. Och en Racerunner skulle ge honom allt det.

– I vår värld är det självklart att Elliot och barn i samma situation ska ha samma möjligheter till att leka fritt. Vi kämpat länge med vården om just en Racerunner, men de erbjuder inga hjälpmedel som är kopplat till fritidsaktiviteter. Samtidigt säger lagen att alla barn ska ha samma
förutsättningar i samhället. Vi vet att det enda som kan förändra och förbättra Elliots framtida prognos är rörelse i alla dess former. Om kroppen inte rör på sig går den sönder, men ändå begränsar man barns möjlighet till just det. Att vara förälder till ett barn med funktionshindring ska inte vara en klassfråga. Oavsett ekonomiska förutsättningar borde alla barn ha möjlighet till frihet och rörelse.

Tillsammans ger vi Elliot en Racerunner!

Elliot och hans föräldrars dröm är att han ska få en Racerunner. Nu ska vi tillsammans samla in pengar till denna. En Racerunner kostar 30 000 kr och när du anmäler dig till något av våra lopp under Helsingborg Marathon kan du i samband med anmälan skänka pengar som går oavkortat till Elliots kommande Racerunner. Är du redan anmäld kan du skänka en gåva genom vår shop (klicka på knappen nedan). Även dessa pengar går självklart oavkortat till Elliots Racerunner.

När vi lyckats samla in alla pengarna till Elliot kommer vi starta ett nytt projekt tillsammans med Ellas hjältar och samla in pengar till ett annat barn.

Insamlat hittills till Elliot

12600SEK

Ellas hjältar rycker in för barn som har det svårt

Catja och hennes dotter Ella har alltid stått varandra nära och lyckan var stor när det var dags för lillasyster att göra entré. Men ingenting blev som planerat. Förlossningen blev dramatisk, Catja höll på att förlora livet och skadorna hon fick var bestående. Idén om Ellas hjältar föddes när de såg ett tv-program om barn som hade det svårt. Ella var som uppslukad.

– Jag tänkte att vi kanske kunde läka, genom att hjälpa andra, säger Catja, initiativtagare till Ellas hjältar.

Ellas hjältar grundades 2016 utav Catja Karlberg då hon drabbades utav en allvarlig förlossningsolycka som förändrade hennes liv helt. Än idag lever hon med svåra smärtor efter komplikationerna och med en stomipåse. Catja vårdades länge hemma, under denna tiden var hennes första dotter Ella väldigt rädd, hon skapade även en rädsla över att finnas vid Catjas sida då hon inte kände igen sin mamma längre. För att vinna tillbaka sin dotters närhet valde dom att samla ihop pengar för att träffa ett annat drabbat barn. Redan vid första mötet började Ella närma sig Catja igen. Familjen fortsatte därför hjälpa fler barn och det var här Ellas hjältar föddes.

Barnen och familjerna kan ha drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld. Kanske är det en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i samhällets system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett normalt liv – även här rycker vi in. Att som företag bidra med pengar är ett enkelt sätt att göra något gott för någon annan.

– Jag får ofta höra från våra givare att de känner sig som en del av en familj – Ellas hjältar. Att bidra till stiftelsen är inte bara bra för företagets varumärke, utan ger också en härlig gemenskap. Det känns bra i hjärtat att ge, säger Catja.

Elliot föds livlös och vaknar efter tre dagar

Den 20 oktober 2016 får Elliots mamma Louise en tid för igångsättning då hon hade gått två veckor över tiden. Graviditeten hade flutit på helt normalt och Elliots status inför förlossningen var bra. Klockan 10:00 på förmiddagen började man med att ta hål på hinnan med förhoppningen att värkarna skulle komma, men ingenting hände och de valde att sätta ett värkstimulerande dropp.

Timmarna gick utan att något hände och klockan 01:00 ser barnmorskan att Elliots värden sänks och hjärtljuden blir sämre. Hon ringer till jourläkaren som står på en operation just då. Han får inte hela bilden av förlossningsprocessen och bedömer därför att Elliots värden inte är så illavarslande.

– Vi får inte den här informationen alls, utan barnmorskan kommer in och säger att det är dags att börja krysta trots att jag inte är fullt öppen.

Det tar en timme och sju minuter innan läkaren kommer in i vår förlossningssal. Under lika lång tid har Elliots värden blivit sämre och sämre. Läkaren bestämmer sig ändå för att försöka ytterligare 20 minuter med sugklocka. Därefter det går allt väldigt fort. Louise blir snabbt flyttad och hon hör någon säga till henne att ta ett djupt andetag. Hon blir sövd och ett urakut kejsarsnitt görs.

Klockan 02:50 plockas en livlös Elliot ut framför ögonen på sin pappa. Han har inga livstecken mer än vad man tror är en svag puls i navelsträngen. I 13 minuter kämpar de på med hjärt- och lungräddning tills puls och ett första andetag tas i respirator. Läkarna bestämmer att han ska kylbehandlas och sövs ner i två dygn. Efter knappt ett dygn började Elliot krampa kraftigt och man tvingas sätta in kramplösande mediciner. När man efter tre dygn släppte på sövningen vaknade inte Elliot och läkarna kunde inte förklara varför.

När Elliot var fyra dagar gammal fick Louise och Tommy beskedet att om Elliots värden inte förbättrades fanns det inget mer de kunde göra. Men tillslut, efter en vecka vaknade han och ytterligare en vecka senare fick vi ha honom i eget rum.

Få din dröm förverkligad av Ellas hjältar.

”Vår vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.”

Vi hjälper även barn som lever tillsammans med ett syskon som drabbats. Dessa barn får ofta stå till sidan då det krävs mycket tid till att ta hand om det andra syskonet. Tillsammans är de hjältar och detta vill vi tacka dem för. Drömdagar, idolträffar, aktiviteter med mera – listan kan bli lång. Vi lyssnar till allas drömmar och tillsammans gör vi er dag oförglömlig.

Om Ellas hjältar

Ellas hjältar startades som en ideell insamling till enstaka familjer grundaren Catja fick kontakt med via internet. Idag är verksamheten en stiftelse. Allt är transparant, som givare ska du veta exakt vad pengarna används till. Fokus ligger på att vara personlig och bygga upp en relation med familjen, lyssna till deras historia, svara på frågor och vara en stöttande part före, under och efter de fått sin önskan uppfylld. Det är det som skiljer Ellas hjältar från många andra hjälporganisationer.

De som får ta del av stöd från stiftelsen kan vara familjer som drabbats av sjukdomar, mobbning eller andra trauman. Genom Ellas hjältar får de en önskan uppfylld, kanske en resa, ett idolmöte eller en aktivitet. Många barn med funktionshinder hamnar också fel i vårt system och får inte de hjälpmedel som de behöver för att leva ett så normalt liv som möjligt – även här rycker Ellas hjältar in.

Ellas hjältar samlar in pengar till specifika ärenden via bidrag, evenemang och liknade. De sätter upp ett tydligt mål på en summa som täcker den önskning ärendet handlar om. Denna information kan du som givare ta del av via deras sidor. Blir det pengar över när de hjälpt ett barn går dessa oavsett summa vidare till kommande barn på Ellas hjältar. Denna information får alla föräldrar ta del av och godkänna innan de lägger upp ett ärende på hemsidan.