Covid-19

Information kring Covid-19

Vi vet ännu inte hur pandemin och Covid-19 kommer påverka motionsloppen under 2021. Vi på Helsingborg Marathon gör allt vi kan för att vi ska kunna arrangera en ny folkfest i Helsingborg den 4 september 2021.

I stort sett alla motionslopp tvingades ställas in under 2020 men vi vägrar ge upp hoppet. Vi tror att i höst får vi stå där på startlinjen igen med andra förväntansfulla löpare i väntan på startskottet. Anmälan till Helsingborg Marathon 2021 är öppen och vi vill vara helt transparanta i vårt arbete och hur planeringen går. Följ arbetet och utveckling här nedan.

Vi kan arrangera smittsäkra motionslopp

Den 29 mars 2020 införde regeringen ett förbud på offentliga tillställningar med fler än 50 personer efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Motionslopp som Helsingborg Marathon räknas som en offentlig tillställning och måste därför rätta sig efter denna regel.

Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att analysera hur motions- och idrottsverksamhet utomhus ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. Läs mer här!

Vi och våra kollegor i Sverige vet att det går att arrangera motionslopp utomhus över en yta som är 42 kilometer lång för friska människor med precis samma sociala distansering som gäller i övriga samhället.

Frågor & Svar

Vågar jag anmäla mig?

Ja, självklart gör du det! Vi tror verkligen att Helsingborg Marathon kommer springas som planerat den 4 september 2021. Kanske i en annorlunda form där vi anpassar evenemanget efter eventuella restriktioner med fler startgrupper för att minska antalet människor på samma yta. Skulle Helsingborg Marathon mot förmodan bli inställt komma du självklart få flytta över din startplats till Helsingborg Marathon den 3 september 2022.

Kommer loppet arrangeras precis som tidigare?

Vi vet ännu inte exakt hur Helsingborg Marathon 2021 kommer se ut. Just nu jobbar vi för att Helsingborg Marathon ska arrangeras på samma sätt som tidigare men vi arbetar även med att ta fram planer för olika scenarier där vi tvingas anpassa arrangemanget efter restriktioner som kan finnas. Det kan vara allt från att ha längre startdjup med flera startgrupper till hur vi slussar ut löparna från målområdet och hur vi delar ut nummerlapparna.

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?