Rädda min förening

Tillsammans kan vi rädda våra föreningar!

Pandemin har slagit hårt mot våra idrottsevenemang och föreningar. Vi och ni kämpar för vår överlevnad, ofta var och en för sig när vi borde göra det tillsammans.

Sveriges unika föreningsliv gör vår befolkning stark och glad. Att folket är friska och vill träna, tävla och idrotta är bra för allt och alla. Vi på Runners Society Helsingborg som arrangerar Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon och HBGM Stafett är en liten förening som lever på att arrangera dessa lopp. 2020 blev ett hårt slag när vi behövde ställa in och för att överleva behöver vi fler löpare till Helsingborg den 4 september i år för att delta i dessa lopp. Vi tror att vi och ni delar samma eller liknande problem som ställer till det på flera plan, bland annat ekonomiskt. Precis som att vi vet att träna, tävla eller att idrotta tillsammans är bättre än ensam så tänker vi att vi kan göra samma sak med våra föreningar, vi hjälper varandra helt enkelt! För tillsammans kan vi rädda våra föreningar!

Rädda min förening är en värvningskampanj där föreningar tillsammans hittar utbyte i ekonomi, deltagarantal eller annat som är vitalt för föreningens överlevnad. Vi på HBGM har valt att varje gång en förening värvar en löpare till något av våra lopp skänker vi 100 kr till den föreningen.

Det enda föreningen behöver göra är att uppmana sina medlemmar att sprida vetskapen om våra lopp till vänner och familj tillsammans med uppmaningen att ange föreningens namn i fältet “värvningskod” under anmälningstillfället i hopp om att någon anmäler sig. På detta sätt kan vi överleva och samtidigt hjälpa er förening att klara denna svåra motgång vi har just nu!

Som motivator har vi gjort ett exempel på vad detta kan innebära rent ekonomiskt för er förening:

Värva 10 löpare, tjäna 1 000:- till föreningen
Värva 50 löpare, tjäna 5 000:- till föreningen
Värva 100 löpare, tjäna 10 000:- till föreningen

Till hjälp för att marknadsföra och sprida detta initiativ använder vi hashtaggen #räddaminförening. Vi vill att så många som möjligt hjälper till att rädda föreningslivet på detta sättet eller hittar på egna initiativ för att göra det. För att få så stor spridning som möjligt på dessa initiativ använd ovan hashtagg.

Frågor & Svar

Gäller detta bara idrottsföreningar?

Nej. Rädda min förening gäller alla ideella föreningar. Det kan vara allt från en idrottsförening till kulturföreningar.

Hur gör jag för att rädda min förening när jag anmäler mig?

Det är enkelt. När du anmäler dig till antingen Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon eller HBGM Stafett fyller du i föreningens namn du vill rädda i rutan ”värvningskod”.

När får föreningen sina pengar?

Efter vår evenemang den 4 september sammanställer vi alla värvningarna och tar kontakt med respektive förening för att kunna göra den ekonomiska transaktionen.

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?