Helsingborg Halvmaraton 21 097,5 meter

Känn glöden – varje steg, varje meter

Helsingborg Halvmaraton är nykomlingen som tänder en ny stjärna på löparkartan. Loppet som överträffar dina förväntningar och öppnar upp vägen till en av Helsingborgs snabbaste växande stadsdelar. I hjärtat av Helsingborg går starten och tar dig 21 097,5 meter längs hav, igenom naturreservat och med upplopp längs strandpromenaden. Staden välkomnar dig med öppna armar och vi hjälper dig varje steg längs vägen. Vi står aldrig still, vi rör oss alltid framåt.

Psst. Vill du anmäla en grupp? Ladda då ner vårt formulär HÄR.

Startavgift

595 kr/löpare

Datum

5 september 2020 kl. 09:30

Helsingborg Halvmaraton – ett halvmaraton med extra allt

Service före loppet

Provlöpning av banan
Runner t-shirt från New Balance
Erbjudande på Löplabbet

Service under loppet

Farthållare med sluttider från 1:30 – 2:10
Sportdryck från Maurten
14 vätske- och energistationer
Livetracking och livestream på webben
Taxi tillbaka till målet med Taxi-tjänst
Sjukvård

Service efter loppet

Äkta guldpläterad medalj
Gratis bussåkning med Skånetrafiken
Bastu & dusch på Kallis Helsingborg
Ramlösa, frukt (Bama), choklad (Chocolatte), lakrits (Lakritsfabriken) och mycket mer.
Tusentals indexerade bilder från loppet
Personligt digitalt diplom

Sätt nya mål som verkligen gör skillnad!

Spring Helsingborg Halvmaraton för Erikshjälpen och var med och bidra till att fler flickor i Östra Afrika får möjlighet att gå i skolan.

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som kämpar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv – både nu och i framtiden. Arbetet pågår i 17 länder, inklusive Sverige, tillsammans med ett 70-tal lokala partnerorganisationer och med fokus på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd samt fritid.

Som välgörenhetslöpare är du med och bidrar till att fler flickor i Kenya får möjlighet att gå i skolan. Utbildning gör att barnäktenskapen minskar, att flickor vågar stå upp för sig själva och vågar drömma om en framtid – i ett samhälle där de tas på allvar.

Det är möjligt att springa som välgörenhetslöpare under Helsingborg Halvmaraton till en förhöjd avgift på 405SEK. Vi på Helsingborg Marathon kommer att addera ytterligare 100SEK för varje välgörenhetslöpare.

Som ett tack kommer alla välgörenhetslöpare att få en specialdesignad t-shirt som bevis på sitt engagemang.

Bansträckning för Helsingborg Halvmaraton

På kartan nedan ser du bansträckningen samt positioner för start, mål, mellantider och vätskestationer (och vad som erbjuds där).  Utöver detta hittar du caféer, toaletter, sevärdheter, parkeringar och sist men inte minst Stadsdelsfesten där engagerade föreningar och privatpersoner hittar på roligheter längs banan.

Baninformation Helsingborg Halvmaraton

Sedan 2014 har drömmen om ett halvmaraton funnits. Med en ambition – att banan ska gå igenom stadsdelen Söder i Helsingborg. Starten för halvmaratonloppet går i anslutning till starten för maraton och stafett utanför Dunkers Kulturhus. Banans unika sträckning innefattar tre kilometer med den anrika och vackra Stadsparken samt framtidssatsningen Söder. Du får uppleva historiska Gustav Adolfs Torg, medeltidsborgen Kärnan, naturreservatet Pålsjö skog och Slottsträdgården Sofiero. Banan för halvmaratonloppet delar den första och de sista 17 kilometerna med maratonloppet med ett upplopp längs havet där du springer under ett vackert flaggspel mot mållinjen på vackra Gröningen. Du firar insatsen ute på bryggan mot Öresund och går sedan ut på vårt eventområde med aktiviteter för familj, anhöriga och supporters. Banan har runt 170 höjdmeter med en backe upp mot Kärnan efter 3 kilometer och en lång nerförsbacke mot havet efter 19 kilometer. Den innefattar allt från city, skog och hav samt har varierande underlag, dock mestadels asfalt.

Längd: 21 097,5 meter

Höjdmeter: ca 170 meter (totalt upp och ner)

Underlag: ca 80% asfalt, 10% hårdpackat grus, 9% stig, 1% övrigt

Höjdpunkter: City, Stadsparken, Gustav Adolfs Torg, Kärnan, Maria Park, Pålsjö slott, Sofiero slott, Strandpromenaden

Stadsdelar: City, Söder, Slottshöjden, Tågaborg S, Tågaborg N, Norr, Ringstorp, Mariastaden, Hittarp-Laröd

Banan i film kilometer för kilometer hittar du här.

Banprofil för Helsingborg Halvmaraton

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?