HOKA Helsingborg Half Marathon 21 097,5 meter

Spring längs Sveriges vackraste upplopp!

HOKA Helsingborg Half Marathon är loppet som överträffar dina förväntningar och bjuder på snabba vägar genom vacker natur och pulserade stadsliv. Starten går i hjärtat av Helsingborg och tar dig 21 097,5 meter längs hav, genom naturreservat och med upplopp längs Strandpromenaden med Sveriges vackraste målgång. Staden välkomnar dig med öppna armar och vi hjälper dig varje steg längs vägen.

Psst. Vill du anmäla en grupp? Ladda då ner vårt formulär HÄR.

Startavgift

595 kr/löpare

Datum

3 september 2022 kl. 09:30

Anmälan

Ordinarie anmälan stänger 21 augusti 2022.

Spring HOKA Helsingborg Half Marathon gratis!

Vi får alltid otroligt fina recensioner av er löpare vilket vi är otroligt tacksamma för. Vi vill ju så klart att så många som möjligt ska få möjligheten att uppleva HOKA Helsingborg Half Marathon och nu önskar vi din hjälp att sprida ordet om loppet och som ett tack för hjälpen bjuder vi dig på din startplats till 2021 års HOKA Helsingborg Half Marathon.

Vi har gjort det superenkelt för dig. När du anmäler dig till HOKA Helsingborg Half Marathon får du ett bekräftelsemail. I bekräftelsemailet finns en sektion som heter ”Spring HBGM gratis”. Här hittar du en kod och en länk som du kan dela med dig av. Om någon anger din kod i fältet ”värvningskod” eller använder din länk när de anmäler sig registreras den anmälda löparen som din värvning. Värvar du minst fem löpare får du tillbaka hela din startavgift. Skulle du nöja dig med tre värvningar går du inte lottlöst utan då får du en superskön HBGM-hoodie.

Läs mer om värvningskampanjen här!

ellas_hjaltar

Ellas Hjältar – Bli en hjälte för Hjalmar!

Nu kan du bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med dig och våra ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till HOKA Helsingborg Half Marathon har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Hjalmar som har behov av en specialgjort cykel för att kunna röra sig fritt och leka med sina kompisar. Läs mer om insamlingen här!

HOKA Helsingborg Half Marathon – ett halvmaraton med extra allt

Service före loppet

Provlöpning av banan
Tränings- och nutritionstips från Umara
Erbjudande på Löplabbet

Service under loppet

Löplabbet HBGM Pacers med sluttider från 1:30 – 2:10
Sportdryck från Umara
14 vätske- och energistationer
Livetracking och livestream på webben
Sjukvård
Transport vid brutet lopp med Bildeve

Service efter loppet

Äkta guldpläterad medalj
Bastu & dusch på Kallis Helsingborg
Ramlösa, frukt (Bama), choklad (Chocolatte), lakrits (Lakritsfabriken) och mycket mer.
Tusentals indexerade bilder från loppet
Personligt digitalt diplom

Bansträckning för HOKA Helsingborg Half Marathon

På kartan nedan ser du bansträckningen samt positioner för start, mål, mellantider och vätskestationer (och vad som erbjuds där).  Utöver detta hittar du caféer, toaletter, sevärdheter, parkeringar och sist men inte minst Stadsdelsfesten där engagerade föreningar och privatpersoner hittar på roligheter längs banan.

Baninformation HOKA Helsingborg Half Marathon

Sedan 2014 har drömmen om ett halvmaraton funnits. Med en ambition – att banan ska gå igenom stadsdelen Söder i Helsingborg. Starten för halvmaratonloppet går i anslutning till starten för maraton och stafett utanför Dunkers Kulturhus. Banans unika sträckning innefattar tre kilometer med den anrika och vackra Stadsparken samt framtidssatsningen Söder. Du får uppleva historiska Gustav Adolfs Torg, medeltidsborgen Kärnan, naturreservatet Pålsjö skog och Slottsträdgården Sofiero. Banan för halvmaratonloppet delar den första och de sista 17 kilometerna med maratonloppet med ett upplopp längs havet där du springer under ett vackert flaggspel mot mållinjen på vackra Gröningen. Du firar insatsen ute på bryggan mot Öresund och går sedan ut på vårt eventområde med aktiviteter för familj, anhöriga och supporters. Banan har runt 170 höjdmeter med en backe upp mot Kärnan efter 3 kilometer och en lång nerförsbacke mot havet efter 19 kilometer. Den innefattar allt från city, skog och hav samt har varierande underlag, dock mestadels asfalt.

Längd: 21 097,5 meter

Höjdmeter: ca 170 meter (totalt upp och ner)

Underlag: ca 80% asfalt, 10% hårdpackat grus, 9% stig, 1% övrigt

Höjdpunkter: City, Stadsparken, Gustav Adolfs Torg, Kärnan, Maria Park, Pålsjö slott, Sofiero slott, Strandpromenaden

Stadsdelar: City, Söder, Slottshöjden, Tågaborg S, Tågaborg N, Norr, Ringstorp, Mariastaden, Hittarp-Laröd

Banan i film kilometer för kilometer hittar du här.

Banprofil för HOKA Helsingborg Half Marathon

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?