HOKA Helsingborg Half Marathon 21 097,5 meter

Spring längs Sveriges vackraste upplopp!

HOKA Helsingborg Half Marathon är loppet som överträffar dina förväntningar och bjuder på snabba vägar genom vacker natur och pulserade stadsliv. Starten går i hjärtat av Helsingborg och tar dig 21 097,5 meter längs hav, genom naturreservat, förbi slott och med upplopp längs Strandpromenaden med Sveriges vackraste målgång. Staden välkomnar dig med öppna armar och vi hjälper dig varje steg längs vägen.

Välkommen till Helsingborg och HOKA Helsingborg Half Marathon!

Psst. Vill du anmäla en grupp? Ladda då ner vårt formulär HÄR.

Startavgift

699 kr

Datum

7 september 2024 kl. 09:30

Anmälan

Ordinarie anmälan stänger den 25 augusti 2024.

ellas_hjaltar

Ellas Hjältar – Bli en hjälte för Frans!

Nu kan du bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med dig och våra ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till HOKA Helsingborg Half Marathon har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Frans som har behov av en specialgjort cykel för att kunna röra sig fritt och leka med sina kompisar. Läs mer om insamlingen här!

HOKA Helsingborg Half Marathon – ett halvmaraton med extra allt

Service före loppet

Provlöpning av banan
Tränings- och nutritionstips från Umara
Erbjudande på Löplabbet

Service under loppet

Löplabbet HBGM Pacers med sluttider från 1:20 – 2:20
Sportdryck från Umara
Frukt från Dole
Cola, chips och saltgurka
8 vätske- och energistationer
DJs och livemusik
Livetracking och livestream på webben
Sjukvård
Transport vid brutet lopp

Service efter loppet

Äkta guldpläterad medalj
Bastu & dusch på Kallis Helsingborg
Ramlösa mineralvatten, alkoholfri löparöl Helsingborgs bryggeri, frukt (Dole), choklad (Chocolatte), KitKat, godis, chips och mycket mer.
Tusentals indexerade bilder från loppet
Personligt digitalt diplom
Personlig målgångsfilm

Bansträckning för HOKA Helsingborg Half Marathon

På kartan nedan ser du bansträckningen samt positioner för start, mål, mellantider och vätskestationer (och vad som erbjuds där).  Utöver detta hittar du caféer, toaletter, sevärdheter, parkeringar och sist men inte minst Stadsdelsfesten där engagerade föreningar och privatpersoner hittar på roligheter längs banan.

Baninformation HOKA Helsingborg Half Marathon

Starten för halvmaratonloppet går i anslutning till starten för maraton och stafett utanför Dunkers Kulturhus. Banans unika sträckning innefattar tre kilometer med vårt anrika och vackra centrum. Du får uppleva historiska kvarter och Stortorget, medeltidsborgen Kärnan, naturreservatet Pålsjö skog och Laröd. Banan för halvmaratonloppet delar den första och de sista 17 kilometerna med maratonloppet med ett upplopp längs havet där du springer under ett vackert flaggspel mot mållinjen på vackra Gröningen. Du firar insatsen ute på bryggan mot Öresund och går sedan ut på vårt eventområde med aktiviteter för familj, anhöriga och supporters. Banan har runt 170 höjdmeter med en backe upp mot Kärnan efter 2 kilometer och en lång nerförsbacke mot havet efter 19 kilometer. Den innefattar allt från city, skog och hav samt har varierande underlag, dock mestadels asfalt.

Längd: 21 097,5 meter

Höjdmeter: Total stigning på 95 meter. 190 meter totalt (upp & ner).

Underlag: ca 90% asfalt, 10% hårdpackat grus, 1% övrigt

Höjdpunkter: City, Bergaliden, Slottshagen, Kärnan, Mariastaden, Maria Park, Pålsjö skog, Laröd, Tinkarsbacken & Strandpromenaden

Stadsdelar: City, Slottshöjden, Tågaborg S, Tågaborg N, Norr, Ringstorp, Mariastaden, Hittarp-Laröd

Banan i film kilometer för kilometer hittar du här. Uppdateras snart

GPX-fil till banan hittar du här.

Banprofil för HOKA Helsingborg Half Marathon

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?