Faq

Det finns inga dumma frågor

I samband med ett stort evenemang finns det många praktiska saker som är bra att ha koll på. Nedan hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Är det något annat du undrar över, tveka inte att kontakta oss på hello@hbgm.se

Behöver jag seeda mig till HBGM?

Du behöver INTE seeda dig då det inte finns några angivna startgrupper för Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon. Dock kommer det att finnas hänvisningar till var i startledet du ska ställa dig beroende på vilken sluttid du har för loppet.

Finns det möjlighet att provspringa banan för de olika loppen?

Jajamen! Det finns möjlighet att provspringa banan för både Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon. Provloppen är öppna (och gratis) och erbjuder olika fartgrupper. Följande gäller för respektive lopp:

1:a halvan av Helsingborg Marathon

Datum ej bestämt

Samling utanför Dunker kulturhus (starten för Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon och HBGM Stafett).

Bansträckningen hittar du här.

2:a halvan av Helsingborg Marathon & HOKA Helsingborg Half Marathon

Datum ej bestämt

Samling utanför Fredriksdals entré för 2:a halvan av Helsingborg Marathon och utanför Dunkers Kulturhus för HOKA Helsingborg Half Marathon.

Bansträckningen hittar du här.

Finns det möjlighet till dusch och bastu?

Dusch, bastu och ombytesmöjligheter finns på Kallis Kallbadhus cirka 300 m norr om målet (ingår i anmälningsavgiften). Tänk på att Kallis är ett nakenbad där vi badar och duschar med lugn och ro i sinnet.

Skulle det vara fullt på Kallis så kan du gå några hundra meter norrut till Pålsjöbaden där nästa kallbad finns för dig.

Finns det någon maxtid?

Tyvärr finns det inte möjlighet för oss att ge er obegränsat med tid till att springa något av våra lopp på grund av att vi har många frivilliga volontärer som har en väldigt lång dag. Därför har vi fått sätta några olika maxtider.

Helsingborg Marathon

Deltagare måste ha passerat halvvägskontrollen 3 timmar efter att starten har gått. Maxtiden är 6 timmar. Märker eftercyklisterna efter 21,1 km att du inte kommer klara maxtiden kan de behöva meddela dig att du numera kommer springa utom tävlan, helt på eget ansvar och att funktionärer kan ha gått hem samt att eventuella avspärrningar av vägar kan ha försvunnit.

HOKA Helsingborg Half Marathon

Maxtiden är 6 timmar.

HBGM Stafett 21,1 km

Maxtiden är 3 timmar för hela laget.

HBGM Stafett 42,2 km

Maxtiden är 5,5 timmar för hela laget.

Finns det toaletter vid starten?

Toaletter finns det gott om vid start- och målområde. Även vid varje växlingsstation för HBGM Stafett samt de flesta vätske- och energistationer längs banan.

Får jag springa med hund?

Tyvärr får du inte springa med din hund på något av våra lopp under HBGM. Detta på grund av att det kan finnas pälsdjursallergiker som springer samt löpare som inte är bekväma med hundar.

Får jag springa med hörlurar?

Ja och nej. Om du springer Skånska mästerskapen, Svenska mästerskapen för veteran eller tävlar om topplaceringarna är inte hörlurar tillåtet under Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon. Däremot är det OK för alla motionärer att springa med hörlurar. Vill du läsa mer om Svensk friidrotts regler gör du det här!

Får jag springa med löpvagn?

Självklart får du springa alla våra lopp med löpvagn tillsamman med ditt barn. Vi till och med uppmuntrar till det.

Har ni farthållare under loppen?

Planerar du att sätta personligt rekord eller vill du slå din kompis eller din egen tid från förra året? Oavsett om du siktar på att förbättra din tid, hålla ett jämnt tempo eller bara ha någon som hjälper dig när det börjar ta emot finns våra Löplabbet HBGM Pacers på flera olika sluttider. Detta tack vare löpare från HLK-92 och IS Göta samt ambassadörer för HBGM och självklart Löplabbet. En farthållare/pacer är en löpare som håller ett förbestämt tempo och kommer i mål på en given sluttid.

Helsingborg Marathon erbjuder Löplabbet HBGM Pacers på följande sluttider:

3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45, 5:00 och 5:15

HOKA Helsingborg Half Marathon erbjuder Löplabbet HBGM Pacers på följande sluttider:

1:20, 1:25, 1:30, 1:35, 1:40, 1:45, 1:50, 2:00, 2:10 och 2:20

Tempo per kilometer är snitthastigheten. Exempelvis kommer fyratimmarsgruppen att springa i en kilometerfart på 5 minuter och 40 sekunder. Eftersom banans första del är plattare och mer lättsprungen än många andra delar av loppet (samt att det finns gott om energi och adrenalin i kroppen) kommer farthållarna att gå ut i ett tempo som är ca 10 sekunder snabbare per kilometer än det planerade. Exempelvis kommer 4:00 gruppen gå ut i ett 5:30 tempo. Detta för att när det blir kämpigt i vissa uppförsbackar kunna slå av på farten och ändå klara sluttiden.

Hur arbetar ni mot doping?

Runners Society Helsingborg som driver Helsingborg Marathon har ”vaccinerat klubben” mot doping vilket är ett preventions- och åtgärdspaket framtaget av Riksidrottsförbundet. Du kan läsa mer om vad det innebär här.

Hur deltar jag på Skånska mästerskapen i maraton för seniorer och veteraner?

2024 arrangerar Helsingborg Marathon Skånska mästerskapen i maraton för seniorer och veteraner (tidigare kallat DM & VDM) i samband med Helsingborg Marathon. För att få delta måste du representera en klubb ansluten till Skånes friidrottsförbund som du fyller i korrekt på anmälningssidan samt kryssar i rutan där det står: Jag vill delta i Skånska mästerskapen i maraton (kräver att du har angivit en klubb ansluten till Skånes friidrottsförbund ovan).

Hur gammal måste jag vara för att få springa?

För att springa Helsingborg Marathon krävs att du för året fyller minst 17 år enligt Svenska Friidrottsförbundets regler.

För att springa HOKA Helsingborg Half Marathon krävs att du för året fyller minst 17 år enligt Svenska Friidrottsförbundets regler.

Det finns ingen åldersgräns för HBGM Stafett. Dock är det förmyndaren som ansvarar för minderåriga deltagare.

För att springa Bama Kids Run får du för året max vara fyllda 12 år.

Får föräldrar springa med barnen på Bama Kids Run?

Bama Kids Run går i två olika distanser – 650 meter och 1600 meter. Barnen som springer 650 meter, får självklart ha med sig en förälder/morförälder/farförälder/kompis som stöd under loppet. De barnen som springer den långa distansen på 1600 meter får klara sig utan extra hjälp från en förälder/morförälder/farförälder/kompis.

Nytt för i år är att det kommer finnas två starter för 650-metersloppet, en start där kidsen får springa med en vuxen, och en start när kidsen får springa själva.

Hur går HBGM Stafett till?

HBGM Stafett finns i två olika distanser – HBGM Stafett 21,1 km och HBGM Stafett 42,2 KM. Stafetten genomförs av lag om två till fyra personer. Nedan följer lite allmän samt praktisk information för er som ska springa stafetten.

Samtliga sträckor ska springas med stafettpinne, vilken ni får när ni hämtar ut era nummerlappar. Stafettpinnen måste vara synlig under hela löpningen både framifrån och bakifrån och räckas över till nästa löpare i laget vid de angivna växlingsområdena.

Varje sträcka har en maxtid på mellan 1 h 15 min – 1 h 30 min (räknat från starttiden 10:30). Har någon löpare fått bryta eller inte lyckats ta sig till växlingsstationen innan den avsatta tiden, kommer de väntande löparna på den aktuella stationen ges möjlighet att starta ändå. Detta sker då på en gemensam startsignal efter föregående stations maxtid (station 1= kl. 12:05, station 2 = kl. 13:20 och station 3 =kl. 14:35). För dessa löpare kommer det finnas ersättningsstafettpinnar på plats. De lag som genomför loppet på detta vis kommer inte att få sin sluttid publicerad under dagen utan meddelas denna inom 2 dagar, detta då det tillkommer viss administration.

Eftersom tidtagning sker med chip i nummerlappen behöver lagmedlemmarna inte bestämma vilken sträcka som varje deltagare ska springa i förväg. Ni kan alltså bestämma detta samma dag som loppet går och ni behöver inte meddela vem som ska springa vilken sträcka.

STRÄCKOR OCH VÄXLINGSOMRÅDEN

Titta gärna på vår instruktionsfilm om hur en växling fungerar! En detaljerad karta med de olika delsträckorna samt växlingsområdena hittar du på sidan för HBGM Stafett.

HBGM Stafett 42,2 km
Sträcka 1: 11,1 km (Start vid Dunkers Kulturhus 0 km och växling vid Ättekulla 11,1 km)

Sträcka 2: 10,5 km (Start vid Ättekulla 11,1 km och växling vid Fredriksdal 21,6 km)

Sträcka 3: 11,5 km (Start vid Fredriksdal 21,6 km och växling vid Pålsjö slott 33,1 km)

Sträcka 4: 9,1 km (Start vid Pålsjö slott och målgång vid Gröningen 42,2 km)

HBGM Stafett 21,1 km
Sträcka 1: 6 km (Start vid Dunkers Kulturhus 0 km och växling vid Pålsjö kiosk 11,1 km)

Sträcka 2: 5,7 km (Start vid Pålsjö kiosk 6 km och växling vid Pålsjö slott 11,7 km)

Sträcka 3: 5,8 km (Start vid Pålsjö slott 11,7 km och växling vid Tinkarpsbacken 17,5 km)

Sträcka 4: 3,6 km (Start vid Tinkarpsbacken 17,5 km och målgång vid Gröningen 21,1 km)

BYTE/ÄNDRING AV LÖPARE I STAFETTEN

Byte av löpare i laget går att göra fram till loppet men de får i detta fallet springa i den ersatta löparens namn. Det är även detta namn som kommer att visas i resultatlistan. Denna ändring behövs inte anmälas till tävlingsledningen.

Hur går MIO-spurten till?

MIO-spurten är vår tävling i tävlingen som vi har tillsammans med vår huvudpartner MIO. Med 650 meter kvar av Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon springer du under portalen för starten av MIO-spurten och här drar själva spurten igång. Vi ser vem som har den absolut vassaste avslutningen på årets HBGM. Tävla mot dig själv, tävla mot dina kompisar eller tävla mot alla som deltar på Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon.

MIO delar ut priser till de tre snabbaste killarna och tjejerna på både Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon.

Hur känner jag igen en farthållare?

Våra Löplabbet HBGM Pacers springer med ballonger där den tänkta sluttiden står. De är även klädda i speciella pacertröjor och bär nummerlappar där det står ”Pacer”.

Våra Löplabbet HBGM Pacers för Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon bär turkosa tröjor och ballonger.

Hur långa är de olika loppen?

Helsingborg Marathon är 42 195 meter.

HOKA Helsingborg Half Marathon är 21 097,5 meter.

HBGM Stafett finns i två olika distanser – 21,1 km och 42,2 km och springs i lag om 2-4 personer – sammanlagt 21097,5 meter och 42 195 meter. För detaljer gällande varje delsträcka och växlingsområden, se sidan för HBGM Stafett.

Bama Kids Run är 650 respektive 1600 meter.

Hur sker tidtagningen?

Tidtagningen sker med ett elektroniskt chip som är fäst i nummerlappen. Tidtagningen kommer att mäta din nettotid vilket innebär att tidtagningen börjar när du springer över startlinjen, och stannar när du springer över mållinjen. Så du behöver inte vara orolig om du hamnar i en fålla långt bak vid starten. Dock är det viktigt att du springer igenom portalerna vid start, mål och växlingsområdena (även om du inte springer HBGM Stafett). Då kommer du även att få dina mellantider registrerade. Slutplaceringar för loppen avgörs efter ordningen man springer in över mållinjen (bruttotid).

Chipet är av engångsvariant och behöver därför inte lämnas tillbaka efter loppet. Så spara din nummerlapp, lägg ut på Facebook, Instagram eller häng upp den där hemma efter loppet. Var stolt över din bedrift!

Hur tar jag mig till växlingsstationen?

Ett bra och miljövänligt alternativ är att åka med stadsbussarna.

HBGM Stafett 42 km
Växlingsstation Ättekulla
Ta stadsbuss 2 mot Ättekulla via Råå. Hoppa av vid Bärnstensgatan. Gå cirka 3 minuter till växlingsområde Ättekulla.
Växlingsstation Fredriksdal
Ta stadsbuss 6 mot Kungskult . Hoppa av på Fredriksdalsplatsen. Gå därifrån till Fredriksdals entré. Cirka 3 minuter.
Växlingsstation Pålsjö slott
Ta stadsbuss 8 mot Domsten via Sofiero. Hoppa av vid Pålsjöbaden. Gå därifrån till Pålsjö slott. Cirka 5 minuter. Eller ta stadsbuss 3 eller 6. Hoppa av vid Pålsjö Östra. Gå därifrån till Pålsjö slott. Cirka 10 minuter.

HBGM Stafett 21 km
Växlingen Pålsjö Kiosk
Buss nummer 6 mot Kungshult eller buss 3 mot Mariastaden. Hoppa av på Rådmansgatan.
Växlingen Pålsjö Slott
Buss nummer 6 mot Kungshult eller buss 3 mot Mariastaden. Hoppa av på Pålsjö Östra. Gå därifrån till Pålsjö slott. Cirka 10 minuter.
Buss nummer 8 mot Hittarp/Domsten. Hoppa av på Pålsjöbaden. Gå därifrån till Pålsjö slott. Cirka 5 minuter.
Växlingen Sofiero
Buss nummer 8 mot Hittarp/Domsten. Hoppa av på Tinkarp Övre.

Du kan söka efter din resa här eller ladda ner Skånetrafikens app på App Store eller Google Play

Kan jag avboka min anmälan?

Nej, du kan inte avboka din anmälan. Din anmälan är bindande och innebär efter betalning erlagt att du ingår i ett avtal med oss. Detta måste vi göra för att vi i ett såhär stort evenemang tidigt knyter stora utgifter till evenemanget. Du kan läsa mer om detta i de allmänna villkoren som man måste godkänna vid sin anmälan.

Däremot kan du överlåta din startplats mot en expeditionsavgift på 200 kr senast den 25 augusti 2024. Det gör du här!

Kan jag efteranmäla mig?

Det finns möjlighet att efteranmäla sig till Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon, HBGM Stafett och Bama Kids Run via hemsidan fram tills vi öppnar vår nummerlappsutdelning. Detta kommer att ske mot en förhöjd startavgift på 100 kr per löpare i maratonloppet och 100 kr per löpare i halvmaratonloppet. I efteranmälan ingår samma saker som vid ordinarie anmälan, förutom att man inte får sitt namn / lagnamn och flagga på nummerlappen.

Det finns ett begränsat antal platser tillgängliga vid efteranmälan, mer info kommer när det närmar sig.

Efteranmälan kommer även att vara tillgänglig under dagen för loppet fram till en timme innan start under samma premisser som för efteranmälan på nummerlappsutdelningen.

Kan jag lämna in min väska vid växlingsstationen?

Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda väskinlämning vid växlingsstationerna för HBGM Stafett.

Ett tips för er som inte springer förstasträckan är att göra en så kallad ”Pinne mot påse”. Det vill säga ni som står redo på en växlingsstation längs med banan och ska springa har med er väska dit. När er lagkamrat kommer för att lämna över stafettpinnen så lämnar ni samtidigt över er väska till den som sprungit sträckan innan. På så sätt kan din lagkamrat ta din väska efter avslutad sträcka. Titta gärna på denna instruktionsfilm!

Kan jag överlåta min startplats?

Det går bra att överlåta din startplats till någon annan om du får förhinder och själv inte kan delta. Överlåtelsen kostar 200 kr i administrationsavgift och du köper den i vår shop här. Överlåtelsen kan göras under ordinarie anmälningstid (senast den 25 augusti 2024).

Måste jag bära nummerlapp?

Ja, nummerlapp ska bäras väl synligt på bröstet av alla deltagare. Nummerlappen får ej vikas eller på annat sätt ändra form. Om detta inte följs kan vi inte garantera att du får någon sluttid och diskvalificering kan ske.

När får jag mitt startbevis?

Startbevis skickas ut till alla startklara för Helsingborg Marathon, HOKA Helsingborg Half Marathon och HBGM Stafett via mail samma vecka som loppet går. Detta behövs för att hämta ut nummerlappen.

För stafettloppet räcker det att en person från laget hämtar ut hela lagets nummerlappar. Startbevis för laget skickas ut via mail senast en vecka innan loppet. Detta ska tas med och visas upp vid hämtning av nummerlapparna. Personen kan även hämta ut nummerlapparna mot uppvisande av giltig legitimation (körkort, ID eller pass), men lättast är att ha med startbeviset.

När går starten?

Helsingborg Marathon

Starten för Helsingborg Marathon går kl. 10:00 utanför Dunkers Kulturhus. Det finns inga angivna startgrupper för Helsingborg Marathon men där kommer att finnas hänvisningar till var i startleden man ska ställa sig beroende på vilken måltid man har för loppet.

Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 15 min innan start.

HBGM Stafett 21,1 km & HBGM Stafett 42,2 km

Starten för HBGM Stafett 21,1 km går kl. 09:40 och HBGM Stafett 42,2 km går kl. 10:30 utanför Dunkers Kulturhus. Då börjar löparna på första delsträckan att springa. Det finns inga angivna startgrupper för stafetten utan det är gemensam start för löparna som springer första delsträckan.

Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 10 min innan start.

HOKA Helsingborg Half Marathon

Starten för HOKA Helsingborg Half Marathon går kl. 09:30 utanför Dunkers Kulturhus. Det finns inga angivna startgrupper för HOKA Helsingborg Half Marathon men där kommer att finnas hänvisningar till var i startleden man ska ställa sig beroende på vilken måltid man har för loppet.

Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 15 min innan start.

Bama Kids Run

Starten för Bama Kids Run går kl. 09:30 för 650 meter & kl. 09:40 för 1600 meter utanför restaurang Sea & Salt (650 meter norr om målet på Gröningen).

När är Helsingborg Marathon 2024?

Helsingborg Marathon springs den 7 september 2024.

När är HOKA Helsingborg Half Marathon 2024?

HOKA Helsingborg Half Marathon springs den 7 september 2024.

När är prisutdelningen?

Prisutdelningen för de olika loppen är:
HOKA Helsingborg Half Marathon 11:15
HBGM Stafett 21,1 km 12:00
HBGM Stafett 42,2 km (män) 13:20
Helsingborg Marathon 13:30
HBGM Stafett 42,2 km (kvinnor, företag & mix) 14:30

När är sista anmälningsdag?

Sista anmälningsdag för samtliga lopp är 25 augusti 2024. Därefter gäller efteranmälan i mån av plats.

Vad händer om jag behöver sjukvård under loppet?

Under loppet kommer två ambulans med personal från Region Skåne (speciellt avsatt för evenemanget) att finnas ute längs banan. I målområdet kommer ett fantastiskt gäng akutläkare och akutsjuksköterskor finnas på plats.

Vad händer om jag bryter loppet?

Under ett maraton och halvmaraton finns många aspekter att ta i beaktning och saker inträffar som man kanske inte räknat med, exempelvis att man tvingas bryta. Skulle du bli tvungen att bryta har du ingen skyldighet att meddela detta. Möjlighet finns att gratis ta sig till målområdet på Gröningen med hjälp av Bildeve som kommer ha bilar utplacerade längs banan. Funktionärerna kan hjälpa dig att ringa efter en bil.

Vad ingår i anmälningsavgiften?

Det som ingår i anmälningsavgiften för maraton är i dagsläget: Startplats, service längs banan, tidtagning med chip, medalj till alla som fullföljer, digitalt diplom och en massa godsaker efter målgång. Gratis bilder från loppet (ca 12 000 bilder tas varje år).

Det som ingår i anmälningsavgiften för HOKA Helsingborg Half Marathon är i dagsläget: Startplats, service längs banan, tidtagning med chip, medalj till alla som fullföljer, digitalt diplom och en massa godsaker efter målgång. Gratis bilder från loppet (ca 12 000 bilder tas varje år).

Det som ingår i anmälningsavgiften för HBGM stafett är i dagsläget: Startplats, service längs banan, tidtagning med chip, digitalt diplom, en massa godsaker efter målgång/växling och minnesmedalj. Gratis bilder från loppet (ca 12 000 bilder tas varje år).

Det som ingår i anmälningsavgiften för Bama Kids Run är i dagsläget: Startplats, service längs banan och i målgången, korv från SP Chark och godsaker från Bama, minnesmedalj samt tidtagning med chip för de som springer den längre distansen. Gratis bilder från loppet.

Vad kostar det att delta?

Startavgift Helsingborg Marathon: 949 kr

Startavgift HOKA Helsingborg Half Marathon: 699 kr

Startavgift HBGM Stafett: 1600 kr (lag)

Startavgift Bama Kids Run: 120 kr

Eventuellt återbud kan lämnas senast 2 månader innan loppet och erlagd avgift återbetalas då endast mot insändelse av läkarintyg utfärdat före detta datum. Vid förhinder kan startplatsen överlåtas till annan löpare, något som berörd löpare själv ombesörjer. Överlåtande av startplats ska ske innan sista ordinarie anmälningsdag den 25 augusti 2024. Överlåtelse köper du här.

Vad serveras längs banan?

Förutom vatten serverar vi även sportdryck från Umara och banan och apelsin från Bama, pepsi, chips och saltgurka längs banan. Ni kan hitta alla stationer och vad de erbjuder på vår detaljerade karta här på hemsidan.

Var hämtar jag ut min nummerlapp?

Nummerlappar kan hämtas ut torsdag 5 september, fredag 6 september samt på tävlingsdagen 7 september på vår nummerlappsutdelning på Elite Hotel Marina Plaza. Förutom att hämta ut din nummerlapp kan du även träffa några av våra partners, prata med farthållarna och diskutera löpning med Runners Club.

Öppettider HBGMs nummerlappsutdelning 2024:

Torsdag 5/9: 11:30–19:00

Fredag 6/9:  11:30–19:00

Lördag 7/9: 07:30–10:30

Adress till Elite Hotel Marina Plaza är:

Kungstorget 6,
252 24 Helsingborg

Se karta här.

Var kan jag bo under maratonhelgen?

Bor bäst gör du på Elite Hotel Marina Plaza. Här får du inte bara gångavstånd till starten utan det är även här du hittar vår nummerlappsutdelning.

Var kan jag förvara min väska under loppet?

Väskförvaringen är belagd på målområdet, Gröningen, ca 700 meter norr om startområdet. Denna öppnar klockan 07:30 dagen för loppet. Helsingborg Marathon ansvarar inte för några värdesaker.

Var kan jag hitta resultatlistan?

Resultaten kommer att läggas upp löpande efter målgång och kommer att finnas tillgängliga på webben.

Var kan jag läsa de allmänna villkoren?

Var parkerar jag bäst under HBGM?

Det finns många centrala parkeringar under HBGM som du kan parkera på och lätt och enkelt ta dig till start- och målområdet med en kort promenad.

Sundstorgsgaraget
Precis under startområdet hittar du ett stort parkeringsgaragt. Kartlänk

Fria bad
Cirka 600 meter norr om målet hittar du parkeringen till Fria bad. Kartlänk

Nicolaiskolan
Vid gamla Nicolaiskolan precis bredvid Slottshagen och Kärnan parkerar du smidigt. 10 minuters promenad ner till målområdet. Kartlänk

Fler tips på parkeringar hittar du här!

Vem arrangerar Helsingborg Marathon?

Arrangörer för Helsingborg Marathon är ideella idrottsföreningen Runners Society Helsingborg (RSH).

Vilka klasser finns det på Skånska mästerskapen (DM & VDM) i maraton?

Skånska mästerskapen i maraton arrangeras i klasserna KS, MS, K35, M35, K40, M40, K45, M45, K50, M55, K60, M60, K65, M65, K70, M70, K75, M75, K80, M80, K85+ och M85+.

Vilka olika klasser kan jag delta i?

Helsingborg Marathon

  • Herrar
  • Damer

HOKA Helsingborg Half Marathon

  • Herrar
  • Damer

HBGM Stafett

  • Herrar
  • Damer
  • Mixed
  • Företag

Bama Kids Run

  • 650 m utan tidtagning
  • 1600 m med tidtagning (med klasser pojkar och flickor)

Är banorna kontrollmätta?

Både maraton- och halvmaratonbanan har kontrollmätts av en godkänd banmätare (Per Månsson).

Är loppen godkända och sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet?

Både Helsingborg Marathon och HOKA Helsingborg Half Marathon är av Svenska Friidrottsförbundet nationellt sanktionerade och godkända lopp. Båda banorna har kontrollmätts av en godkänd banmätare (Per Månsson).