Helsingborg Marathon 42 195 meter

Staden vid havet välkomnar dig med öppna armar

Helsingborg Marathon är maratonloppet som tar dig förbi och igenom 21 stadsdelar i staden vid havet. I hjärtat av Helsingborg går starten och tar dig 42 195 meter längs hav, genom naturreservat, förbi betande djur, genom villaområde och förbi slott. Allt avsluta med upplopp längs Sveriges vackraste strandpromenad. Staden välkomnar dig med öppna armar och vi hjälper dig varje steg längs vägen.

Välkommen till Helsingborg Marathon!

Psst. Vill du anmäla en grupp? Ladda då ner vårt formulär HÄR

Startavgift

850 kr/löpare

Datum

5 september 2020 kl. 10:00

Helsingborg Marathon – ett maraton med extra allt

Service före loppet

Provlöpning av banan
Runner t-shirt från New Balance
Erbjudande på Löplabbet

Service under loppet

Farthållare med sluttider från 3:00 – 5:15
Sportdryck från Maurten
14 vätske- och energistationer
Livetracking och livestream på webben
Taxi tillbaka till målet med Taxi-tjänst
Sjukvård

Service efter loppet

Äkta guldpläterad medalj
Gratis bussåkning med Skånetrafiken
Bastu & dusch på Kallis Helsingborg
Ramlösa, frukt (Bama), choklad (Chocolatte), lakrits (Lakritsfabriken) och mycket mer.
Tusentals indexerade bilder från loppet
Personligt digitalt diplom

Unikt samarbete – få samma förutsättningar som proffsen!

Energi är A och O i långdistanslöpning. Därför har vi valt att samarbeta med svenska Maurten som skapat drycken som förser hela världseliten med energi.

Genom ett världsunikt samarbete kan vi erbjuda dig som löpare samma förutsättningar som eliten har under lopp. Run Like A Pro-paketet innebär att du får langning av elitens favoritdryck, Drink Mix 320, vid sex vätskestationer längs banan (se nedan). Att Drink Mix 320 är elitens favorit beror på att den innehåller avsevärt högre energimängder än andra drycker – men är samtidigt snäll mot magen. Vid varje station får du race bottles fyllda med den svenskutvecklade drycken som hjälper dig hålla energinivåerna uppe.

1. 4 km, Industrivägen
2. 7,5 km, Råå
3. 13 km, Ramlösa
4. 20 km, Fredriksdal museer och trädgårdar
5. 27 km, Pålsjö tennis
6. 31 km, Maria Park
7. 38 km, Sofiero

Antalet platser är begränsade.
Köp tilläggspaketet när du anmäler dig till loppet.
Pris: 300 kr

Sätt nya mål som verkligen gör skillnad!

Spring Helsingborg Marathon för Erikshjälpen och var med och bidra till att fler flickor i östra Afrika får möjlighet att gå i skolan.

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som kämpar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv – både nu och i framtiden. Arbetet pågår i 17 länder, inklusive Sverige, tillsammans med ett 70-tal lokala partnerorganisationer och med fokus på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd samt fritid.

Som välgörenhetslöpare är du med och bidrar till att fler flickor i Östra Afrika får möjlighet att gå i skolan. Utbildning gör att barnäktenskapen minskar, att flickor vågar stå upp för sig själva och vågar drömma om en framtid – i ett samhälle där de tas på allvar.

Det är möjligt att springa som välgörenhetslöpare under Helsingborg Marathon till en förhöjd avgift på 450SEK. Vi på Helsingborg Marathon kommer att addera ytterligare 100SEK för varje välgörenhetslöpare.

Som ett tack kommer alla välgörenhetslöpare att få en specialdesignad t-shirt som bevis på sitt engagemang.

Bansträckning för Helsingborg Marathon

På kartan nedan ser du bansträckningen samt positioner för start, mål, mellantider och vätskestationer (och vad som erbjuds där).  Utöver detta hittar du caféer, toaletter, sevärdheter, parkeringar och sist men inte minst Stadsdelsfesten där engagerade föreningar och privatpersoner hittar på roligheter längs banan.

Baninformation Helsingborg Marathon

Banan för Helsingborg Marathon föddes ur idén att visa upp så mycket som möjligt av vackra Helsingborg. Staden har en tämligen liten stadskärna, men fantastiska vyer och platser runtomkring. Banan tar sin början i hjärtat av Helsingborg på Sundstorget utanför Dunkers Kulturhus. Vägen leder dig ut på en flack sjukilometerssträcka till Råå småbåtshamn och vidare upp mot Ättekulla naturreservat. Här följer två fantastiska naturupplevelser kort efter varandra i form av Ramlösa brunnspark och Jordbodalen. Vidare leds du genom fantastiska Fredriksdal museer och trädgårdar, en bondgård mitt i stan, för att sedan uppleva stora kontraster när du på samma kilometer springer förbi Helsingborg Arena och Olympia. Under andra halvan av banan får du se allt ifrån medeltida borgen Kärnan till naturreservatet Pålsjö skog och Sofiero slottsträdgård innan du springer nerför den långa Tinkarpsbacken och mot det långa upploppet. De sista 3300 meterna på Helsingborg Marathon har permanenta markeringar i marken var 100:e meter. 33 stycken linjer med nedräkning mot slutmålet – Gröningen. Upploppet längs havet bjuder på ett vackert flaggspel ovanför ditt huvud de sista 200 meterna och efter målgång firar du insatsen på bryggan mot Öresund. Banan är unik i sitt slag med varierande miljöer och höjdpunkter i ett stort varv på 42 195 meter. De som springer brukar alla säga samma sak efter målgång – detta ska jag göra igen!

Längd: 42 195 meter

Höjdmeter: ca 370 meter (totalt upp och ner)

Underlag: ca 70% asfalt, 15% hårdpackat grus, 14% stig, 1% övrigt

Höjdpunkter: City, Råå, Ramlösa brunnspark, Jordbodalen, Fredriksdal, Helsingborg Arena, Kärnan, Maria Park, Pålsjö slott, Sofiero slott, Strandpromenaden

Stadsdelar: Centrum, Söder, Planteringen, Miatorp, Högasten, Råå, Ättekulla, Ramlösa, Elineberg, Närlunda, Fältabacken, Wilson Park, Eneborg, Olympia, Slottshöjden, Tågaborg S, Tågaborg N, Norr, Ringstorp, Mariastaden, Hittarp-Laröd

Banan i film kilometer för kilometer hittar du här.

Banprofil för Helsingborg Marathon

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?